Die liefde voor het ambachtelijk bewerken van leer is de laatste jaren enorm gegroeid. Om leer ambachtelijk te kunnen bewerken heeft u leergereedschap nodig. Bij ons vindt u de meeste speciale leergereedschappen gewoon in de winkel.

Zo zijn er verschillende gereedschappen voor snijwerk(carving) en stempelen(stamping) van leer. Voor deze bewerkingen wordt meestal plantaardig gelooid naturel leer gebruikt. Men maakt dit leer meestal eerst een beetje vochtig met water zodat het leer wat zachter wordt en daardoor makkelijker te bewerken is.

Voor snijwerk worden een aantal speciale metalen gereedschappen gebruikt zoals een rondsnijmes(swifel knive). Deze wordt gebruikt om eerst de figuren in het leer te snijden. Daarna gaat u de figuren met verschillende metalen pennen en een hamer van houd, nylon of huid bewerken. Door met deze metalen pennen op het leer te tikken kan u op deze manier verschillende dieptes en schaduwen in het leer maken.

« of 2 »

Voor het stempelen(stamping) in leer bestaan er een groot aantal metalen stempels met diverse patronen en afbeelding erop. Deze worden ook door middel van een speciale hamer in het leer getikt. Zo zijn er ook hele alfabet- en cijfersets te krijgen in diverse maten.

Ook voor het maken van open groeven, het trekken van lijnen en het laten verzinken van je stiksels hebben wij verschillende gereedschappen.

Naast de meeste handstempels verkopen wij ook de zogenaamde spindelmachines. Deze kunnen worden gebruikt voor het inzetten van drukkers, nestels ven holnieten.  Maar ook holpijpjes voor het maken van verschillende gaten en sleuven zijn voor deze machines te krijgen.

Het dunner maken van leer gebeurt door middel van zogenaamde schalmmesjes, hierdoor kan bijvoorbeeld het leer dat u wilt omvouwen op de rand dunner worden gemaakt, waardoor het makkelijker is om te vouwen.

Wat betreft messen is er ook voldoende te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde schoenmakersmessen, rondsnijmessen en riemensnijders. Dit zijn allemaal messen waardoor het snijden van leer een stuk makkelijker en netter gaat.

Voor verdere informatie raden wij u aan om gewoon een keertje langs te komen in onze winkel zodat wij u alle gereedschappen kunnen laten zien en eventueel uitleg te geven.